Előfizetői tartalom

Nem szeretik az OTP-t a profik - Vajon mi az oka?

Portfolio
Továbbra is a bizonytalanság uralja a részvénypiacokat, ami érezhető a hazai alapkezelők körében is, 3 hónapos időtávon az általunk megkérdezett profi befektetők többsége (53%) nem számít 5%-nál nagyobb elmozdulásra a BUX indexben egyik irányba sem a július végi záróértékhez képest. 1 éves időtávon némileg derűlátóbbak az alapkezelők (bár a korábbi felméréshez képest lényegében nincs változás), a többség (59%) itt már 5% feletti emelkedést prognosztizál. A részvények saját benchmarkhoz képesti súlyozását tekintve kissé csökkent a pesszimizmus a korábbi hónaphoz képest, bár az eszközosztály esetében ezúttal is nettó alulsúlyozás figyelhető meg. Az egyes részvényeket tekintve változatlanul a defenzívebb papírokat kedvelik a szakértők, a favorit újfennt a Richter lett. A két legkevésbé kedvelt részvény pedig továbbra is a MOL és az OTP.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Aegon, Allianz, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, ING, K&H, MKB, OTP, Pioneer, Quaestor, Raiffeisen. Hiába érkeztek az elmúlt hetekben szép számmal jó gyorsjelentések az amerikai piacról, a tőzsdéken továbbra is a bizonytalanság az úr. Ennek elsődleges oka az európai adósságválság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés