Előfizetői tartalom

Egyszeri tételekkel teletűzdelt negyedév az MTelnél

Portfolio
Augusztus 4-én teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom. Az elemzői várakozások alapján minden fontosabb eredménysoron visszaesésről számolhat be a vállalat. A negyedévet több extra tétel is színesíti, a Magyar Telekom ugyanis ebben a negyedévben a SEC-vizsgálattal kapcsolatban határolt el több mint 11 milliárd forintot, és a távközlési különadó erre a három hónapra eső része is negatívan hat az eredményre.

Árbevétel soron kis szórást mutatnak az elemzői előrejelzések, üzemi és nettó profitban azonban már igencsak eltérőek a becslések, kérdés, hogy mekkora extra tétellel számoltak az egyes elemzőházak. Az árbevétel továbbra is csökkenést mutathat a konszenzus szerint, ezen belül a vezetékes üzletág bevételei nagyobb, a mobil szegmenséi pedig ennél kisebb mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés