Előfizetői tartalom

Földbe menekülnél a válság elől? - Ezt nem árt tudni

Portfolio
A lakáspiachoz hasonlóan az elmúlt időben megjelentek a termőföldpiacon is a hiánypótlónak minősülő árindexek, értéktérképek. Először az FHB dobta piacra a számításait, majd valamivel később az OTP is kiadta, hogy véleményük szerint az országban hol mennyibe is kerül 1 hektár termőföld. A bankok indexei, bár tendenciákat és arányokat valóban jól mutatnak a valós árak és értékek tekintetében, befektetésnek alkalmas földterületek esetén azonban messze vannak az igazságtól, vélik szakértők.

Kapcsolódó cikkünk2011.05.27Jó üzlet a termőföld?Eltérő számítások A különböző termőföld értéktérképek, árindexek, és egyéb statisztikai adatokon alapuló számítások olykor csak iránymutató jelleggel képezik le a tényleges piaci helyzetet, azon belül is leginkább az árakat. A statisztikákban nagy arányban szereplő, ám kisméretű földterületek adásvétele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés