Előfizetői tartalom

Újabb ösztönzőt kapnak az európai autógyártók

Portfolio
Az Európai Bizottság tegnapi döntésének értelmében a gépjárműgyártók a jövőben kibocsátási egységekhez juthatnak, amennyiben újonnan kifejlesztett környezetbarát, a károsanyag-kibocsátást csökkentő technológiát alkalmaznak gyártott gépjárműveiknél. Az ösztönzési rendszer már jövőre életbe lép, és az elképzelések szerint 7 g CO2/km-rel fogja segíteni a 2015-re kitűzött 130 g CO2/km átlagos kibocsátási érték elérését - olvasható a Bizottság közleményében.

Új ösztönzési rendszert vezet be az Európai Bizottság a gépkocsigyártók számára, hogy elősegítse károsanyag-kibocsátás csökkentési kötelezettségeik teljesítését. Mint ismeretes, az európai autógyártóknak 2015-re átlagosan 130 g CO2/kg-ra kell csökkenteniük új járműveik károsanyag-kibocsátását, amely célkitűzés teljesítésének egyik eszköze lehet a most bejelentett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés