Előfizetői tartalom

Kacskaringós sorokra lehet számítani a reálhozamok kifizetésekor

Portfolio
A korábban hatályos rendelkezések szerint a Magyar Postának mindössze két napja lett volna a tagi kifizetések teljesítésére, ami pénzforgalmi szempontból az intézményt ellehetetlenítette volna. Ezért döntött úgy az MNB, hogy módosítja egy rendeletét, amiben 20 napos határidőt adnak a reálhozamok kifizetésére. A Posta jövő héten fejezi be az egyeztetéseket az érintettekkel és azt követően a közvéleményt is tájékoztatni fogják, hogy milyen ütemezéssel fizetik ki a pénzeket, hiszen július 20-ig igényelhetik vissza a pénztárak a tagi kifizetéseket.

Szinte az utolsó pillanatban avatkozott be a Magyar Nemzeti Bank, ugyanis a volt nyugdíjpénztári tagokat illető kifizetések a korábbi szabályok szerint veszélyeztették volna a Magyar Posta működését. A Napi Gazdaság szerint a kifizetések szabályszerű lebonyolítása érdekében módosították a pénzforgalmi elszámolásokról szóló MNB-rendeletet. Elvileg a Postának két napon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés