Előfizetői tartalom

Feloldotta Oroszország az embargót velünk szemben

Portfolio
Újra megindulhatott a magyar zöldség-gyümölcs export Oroszországba a múlt hét közepétől, azt követően, hogy Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár még a múlt hónap végén lezajlott oroszországi tárgyalásain képviselte a magyar agrárvállalkozások érdekeit - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.

Kardeván Endre moszkvai tárgyalásai után Oroszország jelezte, az Európai Bizottságnak is feloldotta a zöldség-gyümölcs exporttilalmat. Oroszország az engedélyt bizonyos feltételek meglétéhez köti, ezeket azonban Magyarország teljesíteni tudja. Így a nyugat-európai E.coli járvány miatt uniós országokra elrendelt orosz tilalom után Magyarország július 6-tól újra exportálhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés