Előfizetői tartalom

Trendforduló, vagy csak pillanatnyi megtorpanás az autópiacon?

Hámor Iván
Optimista várakozások és bizakodásra okot adó első öt hónap után megtorpant a magyarországi újautó piac 2011 júniusában. Ettől az évtől minden érintett többet, jobbat várt, mint amilyen a 2010-es volt - és az első öt hónap értékesítési adatai mindezt alátámasztandó a várakozásoknak megfelelően alakultak -, de a júniusi számok már kevéssé örömtelik.

Egyetlen hónap adataiból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de arra mindenképp jó egy ilyen "pofon", hogy senki ne ringassa magát túlzott optimizmusba. A Datahouse adatai alapján a júniusi új személygépjármű forgalomba helyezés mindössze 65 db-bal maradt el az egy évvel korábbi hasonló időszaktól, de ez is 1,5%-os visszaesést jelent. Még jelentősebb az elmaradás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés