Előfizetői tartalom

HTC: feltörekvő csillag a mobilpiacon

A negatívra forduló befektetői hangulat közepette a május eleji csúcsokhoz képest közel 30%-ot zuhant az okostelefon piac egyik feltörekvő szereplője, a HTC részvényeinek árfolyama. A papírok árazása a szektortársakhoz képest alacsonynak számít a növekedési kilátásokhoz viszonyítva, így az árfolyamesés jó beszállási lehetőséget kínálhat most. A tajvani okostelefon-gyártó beszállítóként kezdte pályafutását a szektorban, majd 2008 végén megjelent első saját márkás készülékével is, valamivel több, mint 2 év leforgása alatt pedig a mobilpiacon 2% feletti, az okostelefonok szegmensben pedig 9%-os részesedésre tett szert.

Berobbant a mobilpiacra a HTC Az 1997-ben alapított HTC (High Tech Computer) a mobilpiac beszállítójaként kezdte meg működését, elsősorban a felső kategóriás telefonok és a PDA-k megtervezésére, illetve gyártására fókuszálva, így mobilgyártóként már régóta jelen van a piacon. Első saját márkás telefonjával azonban csak 2008 végén jelent, amely a HTC Dream nevet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés