Előfizetői tartalom

Kínaiak építhetnek napelemgyárat Magyarországon

Portfolio
Még ebben a hónapban hazánkba látogat a kínai miniszterelnök, Wen Jiabao. A két ország vezetése közötti találkozón várhatóan felmerül majd egy kínai cég által Berettyóújfalura tervezett napelemgyár ügye is. Az egységben évi 200 MW-nyi napaelemet terveznek előállítani, a foglalkoztatottak létszáma elérheti a 800 főt - számol be a Népszabadság.

A napilap értesülése szerint a napelemgyár, amelyet kínai és magyar befektetők 10,5 millió eurós beruházással kívánnak létrehozni egyedi kormánydöntés alapján számíthat kiemelt állami támogatásra. Az egyelőre még tisztázatlan, hogy a támogatást milyen formában nyújtaná a magyar állam, szó lehet adókedvezményről és munkahely-teremtési támogatásról is. A napelemgyár-projektre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés