Előfizetői tartalom

Jó üzlet a termőföld?

Portfolio
Sok száz évig az egyik legfontosabb vagyonnak számított a föld, amit manapság kezdenek a befektetetők is újra felfedezni. Sokak talán kissé távolinak érzik, mind fizikai, mind pénzügyi értelemben maguktól a földet, mint befektetési eszközt, ám manapság már léteznek stabil készpénzáramlást kínáló befektetési formák ezen a részpiacon is. A föld ma még nem számít a legjövedelmezőbb befektetésnek, de a várható jövőbeli értéknövekedése és egyre csökkenő mennyisége miatt, közép és hosszú távon már magánbefektetésként megfontolandó.

A jelenlegi piaci információk szerint, egy hektár termőföld ára mintegy 400 és 500 ezer forint körül alakul országosan, amit természetesen elhelyezkedéstől, minőségtől, mérettől, megközelíthetőségtől, és egyéb változóktól függően egyénileg kell értékelni. A hosszú távú befektetésnek is alkalmas, magas aranykorona értékkel rendelkező, és megfelelő méretű (30-500...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés