Előfizetői tartalom

Dübörög a zöldenergia-piac

Portfolio
A KPMG nemzetközi felmérésen alapuló ‘Green Power: 2011’ című éves tanulmánya alapján 2010 igen aktív évnek számított a megújulóenergia-szektorban az M&A tevékenységek tekintetében. Összesen 446 sikeres tranzakció történt ezen időszakban, amely több mint 70 százalékos növekedésnek felel meg a 2009-es 260 lezárt üzletkötéshez képest. Arra utaló jel pedig nem mutatkozik, hogy az M&A tevékenységek szintje 2011-ben csökkenne, mivel rekordszámú, 141 megújuló M&A üzlet került bejelentésre az év első negyedében összesen 11,2 milliárd USD értékben. Ez az összeg pedig több mint a kétszeresét jelenti a 2010-es átlagos negyedéves 5,5 milliárd USD-nak és 96 bejelentett tranzakciónak.

A legújabb felismerésekre reagálva Andy Cox, a KPMG egyesült királyságbeli szakértője hozzáfűzte, hogy “A megújulók M&A-piaca aktivitásokban igen gazdag rajtot vett 2011-ben. Egy jelentős elmozdulás mutatkozik a globális tevékenységekben, amely folytatódni látszik. Különösen, mivel a felmérés szerint feltehetően az 50 és 500 millió USD tartományban kötött üzletek száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés