Előfizetői tartalom

Itt egy lehetőség, hogy profitálj a közösségi mániából!

A LinkedIn körüli nagy felhajtás közepette szinte teljesen háttérbe szorult egy olyan befektetési sztori, amelyből már évek óta részesedhetnek a befektetők, ez pedig a német szektortárs, a XING. Az üzleti kapcsolatokra fókuszáló közösségépítő cég, amely stabil növekedést mutat és évek óta nyereségesen működik, jelentős árfolyamemelkedést könyvelhetett el: az elmúlt egy évben csaknem duplázódott az árfolyam. Véleményünk szerint aki a LinkedInnél olcsóbb szektortársat keres, azok számára ésszerű választás lehet a XING, hiszen alapvetően egy stabil teljesítményt mutató cégről van szó, viszont az elemzői várakozások szerint olyan robbanásszerű növekedést nem várhatunk tőle, mint sok szektortárs esetén. Az egész szektort övező mánia viszont felfelé segítheti az árfolyamot és ezt addig érdemes kihasználni, amíg a többi szektortárs, például a Facebook nem lép tőzsdére és így a befektetők számára nincs túl sok lehetőség.

Új mánia hódít a tőzsdéken. Valóságos mánia kezd kibontakozni a közösségépítő oldalak körül, a befektetők látszólag alig várják, hogy kitettséget szerezzenek ebben a nagy növekedési kilátásokkal kecsegtető szektorban. A nemrég tőzsdére lépő LinkedIn részvényei körül hatalmas volt a felhajtás, a papírok első kereskedési napján volt olyan a pillanat, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés