Előfizetői tartalom

Tarthatatlan helyzet a felelősségbiztosításoknál

Portfolio
Jogi keretként ugyan létezik, ám a részletekkel, így például a limitekkel kapcsolatban hiányosan rendelkezik a mai magyar vállalati felelősségbiztosítási szabályozás. A következmény: a magyar vállalatok túlnyomó többsége nem elégségesen biztosított. Az Union Biztosító úgy látja: a helyzet a cégek, a lakosság és az állam számára is óriási kockázatokat rejt. Bizakodásra ad ugyanakkor okot, hogy a kormányzati ígéret szerint az év végéig elfogadják a veszélyes anyagokat kezelő cégek részletes felelősségbiztosítás-szabályozását.

Mindössze egyes szolgáltatási ágak, a közlekedés, valamint néhány, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos tevékenység számára ír elő minimális kötelező felelősségbiztosítási limitet (ez az az összeg, amelyet a biztosító káresemény esetén maximálisan kifizet) jogszabály ma Magyarországon - derül ki a biztosító frissen készített összeállításából. A gazdasági ágak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés