Előfizetői tartalom

Életbiztosítások: kongatják a vészharangot

Portfolio
Saját, korábbi közleményével és a CIG Pannónia által múlt héten közzétett adatokkal összhangban a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ma közölte: a szektorhoz 114,1 milliárd forint díjbevétel folyt be az első negyedévben az életbiztosítási üzletágból, ami több mint 3 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. "Ideje megkondítanunk a vészharangot" - mondta Molnos Dániel, a MABISZ főtitkára.

Az életbiztosítási piac zsugorodása a szerződések darabszámán is nyomot hagyott: a 2011. március végi 1,96 millió szerződés több mint 111 ezer darabbal volt kevesebb, mint az egy évvel korábban nyilvántartott 2,08 millió. Ez a MABISZ szerint arra utal, hogy a lejáró, illetve megszűnő kontraktusokat nem tudták pótolni az új kötések. S bár a tavaly év végihez képest a szerződések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés