Előfizetői tartalom

Csúcstermelés, jó ár mellett - Még sincs MOL meglepetés

A várakozásoknak nagyvonalakban megfelelő első negyedéves eredményszámokat közölt a MOL. Az olajcég a szegmensek teljesítményének kimutatási gyakorlatában jelentősebb változtatásokat eszközölt. A gyorsjelentés főbb pontjai: - az upstream szegmensben az emelkedő olajárak és csúcsra futó termelés következtében növekvő profit; - a downstream szegmenst a készlet és egyéb átértékeléseken szerzett vaskos profitok lendítették pluszba; - nyereséges vegyipari és gáz divízió; - így a 12 havi gördülő EBITDA soha nem látott magasságban; - melynek hatására az eladósodottság tovább csökken. Véleményünk szerint a gyorsjelentés hatására nem várható érdemi árfolyamreakció a parketten, hiszen a társaság az elemzői várakozások szerinti eredményt közölt. A papírok árazását tekintve azonban lehetne tere az árfolyam emelkedésének, hiszen a 12 havi előretekintő P/E ráta hisztorikus viszonylatban nem kiugró, a régiós és európai szektortársakhoz képest mért diszkont viszont rég nem látott nagyságú.

Profit. A várakozásoknak megfelelő első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a MOL. Amint az az alábbi összefoglaló táblázatban is látható, a MOL EBITDA szinten 1,5%-kal maradt el a konszenzustól, azonban a legtöbbek által figyelt üzemi eredmény közel 5%-kal múlta azt felül. A divízionális üzemi eredmények konszenzussal való összevetése mindazonáltal nem lehetséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés