Előfizetői tartalom

Hatalmas károk a fagy miatt

Portfolio
Az elsődleges felmérések szerint mintegy 18 milliárd forintos árbevétel-kiesést okozott az egy héttel ezelőtti fagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 24.400 hektáros gyümölcstermő területén - közölte Wachal Kálmán, a térségi kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője sajtótájékoztatón csütörtökön Balkányban, írja az MTI.

Szatmár-Beregben 100, Szabolcsban 80, a megye nyugati részén pedig átlagosan 40-70 százalékos kárt okozott a gyümölcsösökben a mínusz 2 és mínusz 8 fok közötti hőmérséklet - ismertette a szakember. A legkisebb mértékben Tiszavasvári körzetét érte a fagy - tette hozzá Wachal Kálmán. A későbbi, második körös felmérést akkor lehet elvégezni, ha az ültetvények ledobják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés