Előfizetői tartalom

Szív, de nem szívat

Hámor Iván
Az Opel elsősorban az Astra révén kívánja növelni turbófeltöltéses benzinmotorjaink az arányát az értékesített mennyiségen belül. Az 1,4 és 1,6 literes erőforrások ehhez minden alapot megadnak, de aki csak városon belül használja autóját, vagy sokszor kell leállítania, beindítania, az 1,6 literes szívóval sem jár rosszul. A kombi karosszéria mindehhez kellő praktikumot is biztosít.

A kombi karosszéria az elsők között jelent meg az Opel kínálatában, még a XX. század korai ötvenes éveiben. Azóta mindig létezett - sokszor nem is csak egy modellnél - a kínálatban. Olykor a formatervezők, máskor a méretet és a használhatóságot szem előtt tartó mérnökök kerültek ki győztesen a vezetőség előtt vívott harcból, ami a végleges változatot illeti.A most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés