Előfizetői tartalom

Kötelező felelősségbiztosítás vár egyes cégekre

Portfolio
Várhatóan 2012 januártól kötelező biztosítást kell fizetniük a veszélyes anyagokat kezelő cégeknek; az uniós környezetvédelmi biztos szerint az irányelvek maradéktalan betartásával megelőzhető a kolontárihoz hasonló ipari balesetek többsége. Erről közös sajtótájékoztatón számolt be pénteken Kolontáron Janez Potocnik EU-biztos és Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár az MTI jelentése szerint.

A környezetvédelmi hatóság a biztosítás meglétéhez köti majd az egységes környezethasználati engedély kiadását - közölte Illés Zoltán. Tájékoztatása szerint törvényben rögzítenék a kötelező biztosítás megkötésére kötelezett cégek körét, a törvénytervezetet a tárcaközi egyeztetéseket követően az Országgyűlés őszi ülésszakára nyújtanák be, és elfogadása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés