Előfizetői tartalom

Borúlátóbbak az alapkezelők - Veszített vonzerejéből az OTP

Portfolio
Április elejéhez képest némileg romlott a magyar részvénypiac alapkezelők általi megítélése, bár a többség rövid távon a BUX indexben nem vár 5%-nál nagyobb elmozdulást egyik irányban sem, az ennél nagyobb mértékű esésre számítók aránya némileg nőtt. A csökkenő optimizmus abban is megmutatkozik, hogy a többség ismét piaci súlyon tartja a részvényeket, míg 20% alulsúlyozza őket a saját benchmarkhoz képest. A portfóliómenedzsereknek most jóval kevesebb kedvenc papírja van, a Richter kivételével valamnnyi vezető részvény esetében csökkent az említések száma (a legnagyobb mértékben az OTP-nél).

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Aegon, Allianz, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, Erste, ING, Pioneer, Raiffeisen. Áprilisban a világ részvénypiacai tovább folytatták az emelkedést, az S&P 500 index 2%-kal került feljebb, újabb lokális csúcsot állítva be. A pozitív nemzetközi folyamatok alól ezúttal a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés