Előfizetői tartalom

ING: Stabil, átlátható és kiszámítható zöldtámogatási rendszer kell

Portfolio
Még az Európai Unióban sincs egység a megújuló forrásokon alapuló villamosenergia-termelés ösztönzését szolgáló támogatási rendszerek tekintetében. Igaz, bizonyos tendenciák megfigyelhetőek. Magyarország 2012. január 1-jével lépteti életbe új támogatási rendszerét; a tét óriási, az új szisztémától függ ugyanis a megújulók fejlődését 2020-ig meghatározó cselekvési terv finanszírozhatósága, tehát megvalósíthatósága - olvasható az ING Bank elemzésében.

Az Európai Unió 27 tagállamából ma húszban működik tisztán kötelező átvételi rendszer. Hat ország zöldbizonyítvány-rendszerrel (is) rendelkezik, egy országban pedig adókedvezménnyel operálnak - állapítja meg a megújulók támogatási gyakorlatát vizsgáló friss elemzés. "A kép ennél persze árnyaltabb, hiszen ha a részleteket (is) vizsgáljuk, rögtön kiderül: a 27 ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés