Előfizetői tartalom

Felülvizsgálat alatt a CIG-részvények az Equilornál

Portfolio
Tavalyi év végén kezdte meg a CIG Pannónia részvényeinek követését az Equilor, akkor 1140 forintos fair érték becslést adtak. Azóta azonban a társaság több lépést tett újabb üzleti célok elérése érdekében, elindította a nem-életbiztosítási üzletágát és belépett a nyugdíjpénztári piacra. Az Equilor ennek megfelelően felülvizsgálja a CIG-részvényekre vonatkozó fair érték becslését, ajánlásuk továbbra is vétel.

A nem-életbiztosítási üzletág 5-6 milliárd forinttal járul hozzá a bruttó díjbevételhez a következő 3-4 évben (4-5 százaléka a becsült teljes bruttó díjbevételeknek) és előreláthatóan 2014-ben lesz nullszaldós. A VIT nyugdíjpénztárral történő megállapodással kapcsolatban az elemző nem tulajdonít szignifikáns hatást sem a bevételi sem a kiadási oldalon az elkövetkezendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés