Előfizetői tartalom

Felrobbantak az európai áramárak

Portfolio
A fukusimai nukleáris baleset az európai árampiacot sem hagyta érintetlenül, tekintettel arra, hogy a szerencsétlenséget követő német reakciónak betudhatóan az európai árampiac rövid és középtávú kínálata nehezen kalkulálható vált. A német kormány döntésének értelmében ugyanis az azonnali biztonsági felülvizsgálat keretei között hét reaktor üzemelésének minimum három hónapos felfüggesztését rendelték el, és egyre több jel mutat arra, hogy több blokk véglegesen leállhat. A következő évekre szóló jegyzésárak megugrottak.

Jelenleg komoly viták zajlanak arról, hogy Németország milyen ütemben fordítson hátat a nukleáris energiatermelésnek. A baleset után két tartományban megtartott választások pedig csak megerősítették azokat a politikai szándékokat, amelyek az atomerőművek mielőbbi bezárását ösztönöznék. Egészen abszurd gondolatok is napvilágot láttak, mint például hogy atomerőművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés