Előfizetői tartalom

Szaúd-Arábia elfordul az olajtól - Jöhetnek a tiszta energiák

Portfolio
Szaúd-Arábia áramigényeinek jövőbeni kielégítése érdekében hatalmas nukleáris és megújuló energia beruházásokat tervez. A királyság tervei szerint 2030-ra, az addig megháromszorozódó áramigénye felét tiszta technológiák által kívánják megtermelni. A fenntarthatósági megfontolásokon túl az államvezetés célja, hogy maximálja bevételeit az olajexporton, valamint a földgáz petrolkémiai hasznosításra történő eladásán keresztül - számol be a Bloomberg.

Szaúd-Arábia energiaigénye rendkívül gyors ütemben növekszik, amelyet szinte teljes egészében szén-hidrogénekkel elégítenek ki. A királyság jelenlegi elképzelései szerint 2030-ra az ország energiaellátásának közel fele származhat nem fosszilis energiahordozók, energiaforrások felhasználásából. Az eddig ismert célkitűzések szerint az ország nap-, szél- és geotermális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés