Előfizetői tartalom

Új vadászmezőkön a CIG Pannónia

Portfolio
Egy biztosító csak akkor teljes, ha az élet- és nem-életbiztosítási szegmensben is képviselteti magát, ennek jegyében a CIG Pannónia létrehozta nem-életbiztosításokkal foglalkozó leánycégét, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosítót (CIG Pannónia EMABIT) - mondta a társaság mai sajtótájékoztatóján Gaál Csaba, az életbiztosító vezérigazgatója. Április elsejétől megkezdi operatív működését is a társaság - közölte Csurgó Ottó, a CIG Pannónia EMABIT nemrég kinevezett vezetője. Elhangzott: a következő három évben a meglévő 850 millió forint mellé körülbelül kétmilliárd forintot fektetnének a cégbe alapvetően valamilyen külső forrásból. Úgy számolnak, az első profitábilis évük 2014-ben lehet, amikor már ötmilliárd forint díjbevételt hozhat az üzletág.

Csurgó Ottó vezérigazgató szerint a jelenlegi negatív piaci környezetben is vannak olyan ügyfélcsoportok, melyekre a versenytársak eddig nem fókuszáltak eléggé. Szerinte átmeneti stagnálás után a nem-életbiztosítások piaca is növekedési pályára állhat, itt a piaci rések, innovációs lehetőségek kihasználásával szeretnének egyre nagyobb részesedést szerezni. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés