Előfizetői tartalom

Elindult a KÁT-reform

Portfolio
Elindult az egyeztetés az energiaügyi államtitkárság és a szakmai szervezetek között a kötelező átvételi rendszer átalakításáról. A biomassza-felhasználás tekintetében kisebb lesz a támogatható kapacitáshatár és magasabb hatásfokot fognak megkövetelni. A tisztán megújuló energiaforrásokat használó hőtermelők számára részben megmarad majd a villamosenergia-termelés támogatása is. Az új hő-oldali támogatási rendszer a brüsszeli jóváhagyást követően, a tervek szerint az új fűtési idény kezdetén, azaz 2011. október 15-én lép majd hatályba.

Megkezdődött a szakmai párbeszéd a villamos energia kötelező átvételi (KÁT) rendszerének átalakításáról. A keddi találkozón a kormányzat képviselői mellett részt vettek a távhőszolgáltatók, a kapcsoltan termelő erőművek, a biomassza erőművek, valamint az erdészeti biomassza előállításban érdekelt erdőgazdálkodási szakszövetségek és érdekvédelmi szervezetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés