Előfizetői tartalom

Szíria nyomasztja a MOL árfolyamát?

Portfolio
Látványos alulteljesítést mutat a mai kereskedésben a MOL, amit a társaságtól az utóbbi napokban érkező alapvetően kedvező hírekre tekintettel nem tudunk másnak tulajdonítani, mint a szíriai feszültségek fokozódásának. A MOL leányvállalata, az INA ugyanis jelentős szíriai kitettséggel bír, melynek köszönhetően a MOL szénhidrogén kitermelésén belül a forrongó ország már jelenleg is 5,5%-os súlyt képvisel. Bár a kitermelés folyamatosságának megzavarásáról eddig nem érkeztek hírek és a tüntetések gócpontjának számító Daraa is több száz kilométerre fekszik az országban található olajlétesítményektől, a tüntetések hatására (a líbiai példából kiindulva) fokozódnak a kitermelést illető kockázatok, amit a piac a MOL részvények áralakulásában is érvényesít. Az INA szorosan figyelemmel követi a szíriai eseményeket, és az aktuális helyzetnek megfelelően alakítja tevékenységét - közölte a társaság.

Látványos alulteljesítést mutat a MOL a magyar parketten, és a régiós szektortársakhoz képest egyaránt. Annak ellenére figyelhető meg a lemaradás, hogy az utóbbi napokban újabb pozitív hírek érkeztek az Irak kurdisztáni régiójában folyó kutatási tevékenységről.Kapcsolódó cikkünk2011.03.22 09:27 MOL: eredményes kurdisztáni fúrás Forrong Szíria Az eddig relatíve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés