Előfizetői tartalom

Ki marad a "sugárúton"?

Portfolio
A nukleáris balesetekkor természetes, hogy az atomerőművekkel rendelkező országok felülvizsgálják saját eszközparkjukat és biztonsági előírásaikat, hogy kizárhassák egy hasonló szerencsétlenség bekövetkezésének lehetőségét. Nincs ez másként most sem, amikor a japán mérnökök már lassan két hete dolgoznak a fukusimai egyes atomerőmű reaktorainak stabilizálásán. Csernobilt követően láthattuk, hogy egy ilyen baleset akár országok teljes korábbi atomerőművekkel kapcsolatos politikáját is felülírhatja, így nem lehetetlen, hogy ez ismét megtörténik. Mely országok maradnak a "sugárúton", és melyek térhetnek le róla?

A fukusimaihoz hasonló balesetekkor természetesen az egész nukleáris ágazatot támadások érik, mondván hogy az alkalmazott technológia olyan veszélyeket hordoz magában, amelyeket az emberiség nem képes kellőképpen kezelni. A radioaktív sugárzás láthatatlan méregként, súlyos betegségeket előidézve öl, a pusztító sugárzás még évtizedekkel később sem csökken számottevően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés