Előfizetői tartalom

Valóban olcsóbbak a hibridek?

Hámor Iván
A hibrid hajtású járművekkel kapcsolatban az elsődleges dolog, ami a legtöbb ember eszébe jut, hogy mozgatásukhoz nem csak benzint - vagy hamarosan gázolajat -, hanem elektromos energiát is felhasználnak. E miatt a fosszilis hajtóanyag fogyasztásuk alacsonyabb, mint a hagyományos belső égésű motorral szerelt társaiké. Minden költséget figyelembe véve is olcsóbb a hibridek üzemeltetése?

Fejlesztési szempontból sokkal bonyolultabb egy hibrid rendszerű autó, mint a hagyományos, belső égésű motorral szerelt társa, a villanyautóról nem is beszélve. Utóbbiak elterjedésének lassú ütemét nem mechanikai, hanem energiatárolási okokra lehet visszavezetni. A hibridekbe szerelt, kétfajta erőforrás vezérlésének és mechanikai mozgásának összehangolása komoly informatikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés