Előfizetői tartalom

Hozta a kötelezőt az RFV, hétfőn jön az új stratégia

Sándor Dávid
Az RFV-t követő egyetlen elemző várakozásaitól jelentősen elmaradt, viszont a menedzsment prognózisainak megfelelt a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentése, melytől nem várunk érdemi piacbefolyásoló hatást. A befektetők ugyanis már az új romániai projektekre fókuszálnak, melyek csak a következő években járulnak hozzá érdemben a társaság profittermelő képességéhez. A gyorsjelentés mindazonáltal jó visszaigazolásként szolgál, hiszen a társaság által korábban ígéretesnek titulált projektek valóban hozni tudják a tőlük elvárt erős teljesítményt. A legnagyobb figyelem jelenleg a társaság hétfői sajtótájékoztatójára szegeződik, ahol a 2011-2015-ös stratégiai terveit, és a vállalat új nevét és arculatát fogja ismertetni a vezetés.

Az RFV-t szorosabban követő egyetlen elemző várakozásainál gyengébb negyedik negyedéves számokat publikált a társaság, a főbb sorokon az elmaradás 20%-osra tehető.Bár ez jelentősnek mondható, a menedzsment decemberben publikált éves prognózisát nagyvonalakban hozni tudta a vállalat, így az érdemi negatív piaci reakció is elmaradhat. Az EBITDA sor mindössze 1,8%-kal maradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés