Előfizetői tartalom

Csalódottak a magyar biztosítók is

Portfolio
Amint arról a Portfolio.hu beszámolt, az Európai Bíróság ma nyilvánosságra hozott döntése értelmében tilos lesz a jövőben minden, nemek közötti különbségtétel a biztosítási termékek paramétereinek meghatározása során. A döntés ezáltal szigorítást jelent a magyar biztosítók 2004/113/EK irányelven, az ún. Gender direktíván alapuló jelenlegi gyakorlatához képest, mely alapján a biztosítók a díjak képzésekor "arányos különbséget" tehetnek a biztosított nemi hovatartozása alapján. Az üggyel kapcsolatban a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalást juttatott el szerkesztőségünknek.

Hasonló témák is terítékre kerülnek a Portfolio.hu március 22-én megrendezésre kerülő Biztosítási Konferenciáján, melyen a szektor legjelentősebb szereplői vitatják meg a magyar biztosítási piac kilátásait. Jelentkezzen Ön is a rendezvényre! "A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) álláspontja, hogy a 2004/113/EK irányelv által biztosított azon lehetőség, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés