Előfizetői tartalom

A Nomura nem hisz a magyar társasági adó csökkentésében

Portfolio
A Magyar Telekom múlt heti negyedik negyedéves jelentését követően a Nomura elemzője 625 forintról 635 forintra emelte a magyar távközlési vállalat papírjaira vonatkozó célárát. A vállalat fair értéke akár 700 forint is lehetne részvényenként, ehhez azonban a társasági adónak 2012 után valóban 10 százalékra kellene lecsökkennie, ezt a Nomura egyelőre kétli.

A Magyar Telekom a Nomura véleménye szerint továbbra is kihívásokkal teli üzleti környezettel szembesül, és a menedzsment által 2011-re várt 3-5 százalékos árbevétel csökkenés és 4-6 százalékos EBITDA visszaesés azt jelzi, hogy a vállalat operációja nyomás alatt marad, főként a vezetékes szegmensben lesz éles a verseny. Ennek ellenére a Nomura a korábbiaknál valamivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés