Előfizetői tartalom

Mozgolódnak a szaúdiak, halászhajókon mentik a kínaiakat

Portfolio
A reggeli órákban még csak találgatások szóltak arról, hogy Líbia olajtermelése mennyivel eshetett vissza a polgárháborús helyzet fokozódásával, bár azt már akkor is biztosra lehetett venni, hogy az ország 1,6-1,8 millió hordó/napos kapacitásának csak kevesebb mint a felén termel. Az egyébként is feszített olajárak a hírekre reagálva tovább emelkedtek, a Brent esetében az áprilisi határidős kereskedésben 119 dollár/hordós árfolyam felett is történt tranzakció.

Szaúdi forrásokra hivatkozva az FT nem sokkal ezelőtt arról számolt be, hogy a királyság aktív tárgyalásokat folytat az európai olajtársaságokkal a líbiai szállítások elmaradásából eredő hiány pótlására. Az olasz Eni vezérigazgatójának beszámolója szerint napi 1,2 millió hordó kőolaj hiányzik a piacról. Kína mindeközben elsőként adott számot arról, hogy líbiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés