Előfizetői tartalom

Amerika: csúcs hátán csúcs

Portfolio
A kezdeti mínuszok után hamar magukra találtak az amerikai részvénypiacok, és nap közben már a pozitív tartományban tartózkodtak. A Dow és a Nasdaq zárásra 0,2, míg az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, ami önmagában nem sok, de valamennyi benchmark esetében újabb lokális csúcsot jelent. A tegnapi kereskedés hangulatát néhány vállalati hír mellett számos makroadat is meghatározta, amelyek a várakozásokhoz képest vegyes képet mutattak. Ma reggel az ázsiai tőzsdéken is jellemzően pozitív irányú elmozdulásokat láthatunk, az emelkedésben élen jár a hongkongi Hang Seng index 1,3%-os plusszával. Az amerikai határidők minimális erősödést mutatnak, hangulatromlásnak tehát továbbra sincs jele.

A mérsékelten kedvező hangulat kitartott a piacok zárásáig, a legfőbb amerikai részvényindexek pedig több éves csúcson fejezték be a napot. A legtöbbet az S&P 500 index emelkedett, 0,3 százalékkal, míg a Dow és a Nasdaq 0,2 százalékkal került feljebb. Eközben emelkedtek a nyersanyagok is, a WTI olaj közel 2%-ot erősödött, míg az arany unciánkénti ára 1385 dollárra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés