Előfizetői tartalom

Ez a bomba nagyot szólhat! - Célkeresztben az orosz piac

Gayer Attila, CFA
Az idei év egyik nagy sztorija lehet az orosz piac, mely igazi erejét eddig nem tudta megmutatni, tavaly a globális fejlődő piacok között a gyengébben teljesítők közé tartozott. Az orosz hagyományosan magas bétájú piac - a korábbi ralik során jellemzően felülteljesítette a globális fejlődő piacokat tömörítő MSCI EM indexet -, így nem túlzás azt állítani, hogy az orosz részvényekben még komoly emelkedési potenciál van. Az orosz tőzsde emelkedését idén a historikusan is igen alacsony értékeltség mellett a részvényalapokba irányuló tőkeáramlás várható növekedése, a belső fogyasztás fellendülése, valamint a rubel folytatódó erősödése is támogathatja.

Nagyot rúghat idén az orosz bika. A nagy elemzőházak 2011-es részvény stratégiáiban kiemelt helyen szerepel az orosz piac, mint az idei év egyik nagy várományosa, mely az elmúlt években nem igazán élvezte a befektetők bizalmát. Bár a tavalyi évben az orosz részvénypiac 17%-os emelkedést produkált (MSCI Russia), ez egyáltalán nem mondható kimagaslónak, hiszen a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés