Előfizetői tartalom

Hátul kullog a magyar piac - Lesz ebből feltámadás?

Sándor Dávid
Miközben a régiós részvényindexek többsége a tavalyi negyedik negyedévben egyre magasabb szintekre szökött, a magyar piac nagy lemaradást hozott össze a különadók és nyugdíjpénztári átalakítások miatti feszültségek közepette. A mutatószámokon alapuló vizsgálataink szerint a magyar piac a tavaly év végi csökkenést követően a régiós szereplőkhöz viszonyítva átlagosnak mondható értékeltségi szintekhez érkezett, vagyis ilyen szempontok szerint a gyors felzárkózás lehetősége korlátozottnak tűnik. A régióban vannak a magyarnál vonzóbb paraméterekkel bíró részvénypiacok, az értékeltségi és növekedési kilátások alapján összeállított sorrendünk szerint az orosz és osztrák piacok állnak a lista legelején.

Lemaradó a magyar piac?. Számításaink során a régiós (magyar, osztrák, cseh, lengyel, orosz és török) MSCI indexekre vonatkozó elemzői várakozásokat (Datastream konszenzus) használtuk fel. Látványosan kettészakadt 2010-ben a régiós részvénypiacok teljesítménye. Miközben a többség 15% feletti emelkedést könyvelhetett el, a magyar és cseh részvénypiac 2 és 6%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés