Előfizetői tartalom

Nem sikerült pluszba kapaszkodni a tengerentúlon

Portfolio
A negatív tartományban indították a hetet, és zárásra csak a Nasdaq indexnek sikerült pluszba kapaszkodnia a vezető amerikai tőzsdeindexek közül. A bizonytalan befektetői hangulat mögött látszólag semmi újdonság nincs: az európai adósságválság került ismét a piaci figyelem középpontjába, ráadásul most indult a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, melytől igen erős profitszámokat várnak az elemzők. Az Alcoa számai EPS szinten a vártnál jobbak lettek, a papír mégis esett zárás után. Az amerikai határidős indexek mindenesetre pluszban tartózkodnak.

Az amerikai tőzsdék sem lógtak ki a nemzetközi sorból, a világ vezető részvénypiacai ugyanis gyengüléssel indították a hét első kereskedési napját, majd este a tengerentúli piacok is gyengén muzsikáltak. A Dow 0,3%-kal 11 637 pontra süllyedt, az S&P 0,1%-os veszteséget könyvelhetett el, csak a Nasdaq tudott pénteki zárószintje fölé emelkedni, igaz csupán 5 ponttal (+0,17%)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés