Előfizetői tartalom

Megörültek Amerikában a makroadatoknak

Portfolio
Két kedvező makrogazdasági adat, egyrészt a magánszektorbeli foglalkoztatottak számának vártnál sokkal nagyobb növekedése, másrészt a vártnál optimistább szolgáltató szektor képes volt feledtetni Amerikában a nyitás előtti kereskedésre jellemző rossz hangulatot. Bár az európai tőzsdék vegyesen zártak, a fő amerikai részvényindexek a jó híreknek köszönhetően mind pozitív tartományban állapodtak meg.

Miután már a kereskedési nap elején emelkedésnek indultak a mélyben nyitó amerikai részvényindexek, a kedvező hangulatot nem rontotta el egyetlen váratlan esemény sem az amerikai tőzsdén. A jó makrogazdasági hírek hatása kitartott, ennek köszönhetően a Nasdaq napi csúcsán, az S&P pedig ennek közelében zárt. A Dow Jones 0,27, az S&P 0,5, a Nasdaq pedig 0,78%-os emelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés