Előfizetői tartalom

Hosszabb távon a profik többsége forinterősödést vár

Portfolio
A Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők egy hónap alatt nem helyezkedtek érdemben optimistább álláspontra a rövid távú forintkilátásokat illetően. Három hónapos időtávon a forint árfolyama legnagyobb valószínűséggel a 279-es szint közelében fog stagnálni. Hosszabb távon azonban némileg nőtt az optimizmus, egy éves időtávon a profik többsége 2%-nál nagyobb forinterősödésre számít. A kötvénypiaci kilátásokat illetően a többség még inkább pesszimista, szinte alig akad olyan alapkezelő, aki a saját benchmarkhoz képest felülsúlyozandónak tartaná a kötvényeket.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Buda-Cash, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, Erste, ING, K&H, QUAESTOR, Raiffeisen. A december közepén látott erőteljes forinterősödést követően a hónap végére újra 280 közelébe emelkedtek az euróval szembeni jegyzések, az alapkezelők körében ennek ellenére nem nőtt a hazai fizetőeszköz várható árelmozdulásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés