Előfizetői tartalom

Mattheisen: Magyarország nem építhet különadókra

Portfolio
A Magyar Telekom véleménye szerint a szektorra kivetett különadónak versenyképességet rontó hatása is lehet, hiszen a vállalatok az extra adók negatív hatásainak kompenzálására visszafogják majd beruházásaikat. Ez pedig nyilván hatással lesz a kis- és középvállalati beszállítói szegmensre is, derül ki a Napi Gazdaság Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatójával készített interjújából.

Rendkívül sok a 27 milliárd forint, amit a Magyar Telekomnak ilyen címen be kell fizetnie a költségvetésbe, ez a vállalat nettó eredményének a fele. Ezt a vállalat nem tudja megspórolni a napi kiadásokon, amiből a Magyar Telekom igyekszik lefaragni, de minden bizonnyal hozzá kell nyúlni az osztalékhoz, a beruházások szintje is csökkenhet és a vállalat eladósodottságára is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés