Előfizetői tartalom

Haszontalanul folyik át rajtunk a víz

Portfolio
Jelentős technikai potenciál mutatkozik a közép-kelet-európai (KKE) régióban a vízenergiát villamosenergia-termelésre hasznosító létesítmények fejlesztése és bővítése területén. Ezek megvalósulása esetén biztosíthatóvá válna a régióban élők tiszta energiával történő energia-ellátása és egyben az országok fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségének csökkentése is - derül ki a KPMG legújabb energetikai tanulmányából.

Az Európai Unió önként vállalt kötelezettséget arra, hogy élenjáró szerepet töltsön be az üvegházhatású gázok csökkentése terén, hiszen az egy főre jutó energiafogyasztása és így a szén-dioxid gáz (CO2) kibocsátása messze meghaladja a fejlődő világét. A szén-dioxid-kibocsátás és az energiafogyasztás 20%-os csökkentésén túl az EU önként vállalta, hogy a teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés