Előfizetői tartalom

Milyen hatással lesz a nyugdíjrendszer átalakítása a pesti tőzsdére?

Portfolio
Drasztikus következményekkel nem kell számolni, azonban főleg az alacsonyabb forgalmú papírok esetében mindenképp érezhetőek lesznek a magánnyugdíj pénztárak új szabályozásából fakadó értékesítések. Ez a következtetése a Deutsche Bank elemzésének, melyben arra próbálnak meg választ találni, hogy vajon mekkora is lehet az új szabályozás hatása a magyar részvénypiacra. Bár a konkrét megvalósítást még homály fedi, valamint a pénztárak kitettségére vonatkozóan is csak régebbi adatok érhetőek el, úgy tűnik, hogy bár mindenképp érezhető lesz, nem lesz drámai a hatás a pesti értéktőzsdén.

Amint az már ismeretes, a mostani döntéseknek 3 fő tényezője van. Az első, hogy mindenkinek engedélyezik az átlépést az állami rendszerbe, a második, hogy megszűntetik a pályakezdők magánnyugdíj pénztári belépési kötelezettségét, míg az utolsó, hogy felfüggesztik a nyugdíjpénztárakba folyó befizetéseket. Elemzésükben lehetséges szcenáriók esetében vizsgálták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés