Előfizetői tartalom

Félsiker az olasz zöld IPO-n

Portfolio
Az előzetes várakozásokat alulmúlva zárult az Enel megújuló energetikai üzletágának tőzsdei bevezetése. Az Enel Green Power elsődleges részvénykibocsátása során a végső kínálati ár 1.6 euró lett részvényenként, amivel az előirányzott 3 milliárd euró helyett csupán 2.3-2.6 milliárd euró bevételre tett szert a komoly adóságot felhalmozó Enel.

Az Enel közleménye szerint részvényenkénti 1.6 eurós kínálati ár alakult ki mind a kisbefektetők, mind az intézményes befektetők számára az EGP elsődlegese részvénykibocsátásakor. Az IPO során felkínált 1.415 milliárd darab részvényre 1.780 milliárd részvényre szóló jegyzési igény érkezett. Ebből 520 millió az intézményi befektetőktől, 1.26 milliárd pedig kisbefektetőktől....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés