Előfizetői tartalom

Megtelhetnek az utcák, elfogadták a francia nyugdíjreformot

Portfolio
Megszavazta a francia parlament az előrehozott nyugdíj korhatárának 60-ról 62 évre és a normál nyugdíj korhatárának 65-ről 67 évre történő fokozatos emelését. A reform utcai tiltakozásokat és munkahelyi sztrájkokat váltott ki az elmúlt két hétben országszerte, és várható, hogy több repülőjáratot törölnek a következő napokban is folytatódó demonstrációk miatt.

Miután a szenátus tegnap elfogadta a jogszabály megváltoztatását, ma a nemzetgyűlésen volt a sor, mely végül a szenátushoz hasonlóan szavazott. Ez azt jelenti, hogy a konzervatív Nicolas Sarkozy elnök november közepén aláírhatja a törvényt. A nyugdíjkorhatár emelése része annak a megtakarítási programnak, melyről a GDP-arányos államháztartási hiány 8-ról 6%-ra csökkentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés