Előfizetői tartalom

Brutálisan nő a Volkswagen, nemsokára ők a legnagyobbak

Portfolio
Az igen magas várakozásokat is meghaladó működési eredményről számolt be a világ egyelőre még második számú autógyártója. A vállalat kétszámjegyű árbevétel bővülést és egyes szegmensekben rekord marzsokat ért el. A jelentés hatására elképzelhetőek további elemzői felminősítések, hiszen a Volkswagen az idei évben a harmadik negyedéves számokat is alapul véve mind árbevétel, mind operatív profit szinten túlszárnyalhatja a jelenlegi elemzői várakozásokat. Martin Winterkorn, a VW felügyelő bizottságának elnöke a gyorsjelentést követően kijelentette, a Volkswagen csoport a növekedést tekintve jobban áll, mint amit a menedzsment által korábban előterjesztett tervek tartalmaztak, akár már jóval 2018 előtt a konszern lehet a világ vezető autógyártója.

Az Audi és a teherautók húzzák a konszernt A Volkswagen konszern a harmadik negyedévben 30,7 milliárd eurós árbevételt ért el, amely 18 százalékos bővülésnek felel meg. Ez különösen annak fényében kiváló eredmény, hogy a jármű eladások "csupán" 7 százalékkal emelkedtek. Az eltérés egyrészt a magasabb árbevételt generáló prémium szegmens eladásainak felfutására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés