Előfizetői tartalom

Kik lehetnek a vörösiszap-katasztrófa nyertesei?

Portfolio
Az ajkai vörösiszap-tározó gátjának átszakadása után kialakult katasztrófa jelentős növekedést indíthat be a most éledező európai környezetszennyezési felelősségbiztosítások területén. A vállalatok ugyanis kezdenek ráébredni, hogy a katasztrófák utáni kárrendezés hatalmas költségeivel szemben érdemes "bebiztosítani" magukat.

Nick Bacon, a Bowring Marsh biztosítási alkusz cég igazgatója szerint a Magyarországon történt katasztrófa lehet a fordulópont az európai környezetszennyezési felelősségbiztosítások értékesítésében, ez a piac azonban továbbra is igen szerény méretű, írja a Reuters. Ennek a folyamatnak a fő nyertesei elsősorban az amerikai ACE, Chubb, AIG és az XL, valamint az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés