Előfizetői tartalom

A vörösiszap-katasztrófa és az Allianz Biztosító

Portfolio
Sajtóhírek szerint az "Allianz Hungária biztosította" az első becslések szerint több tízmilliárdos kárt okozó vörösiszap-katasztrófában érintett MAL Zrt.-t. Hogy pontosan mire terjedt ki a biztosítás, nem tudni. Tolnay Lajos MAL-elnök Figyelőnek adott interjújából kiderül: felelősségbiztosításuk a sajtóban keringő 10 millió forintnak "inkább kétszerese", de "az is nagyon kevés". Az ügyről a Portfolio.hu az Allianzot is megkérdezte, a biztosító alábbi kérdéseinkre az alábbi válaszokat adta.

Milyen károkra terjed ki pontosan a Mal Zrt.-nek az Allianznál kötött vagyon-, felelősség- vagy egyéb biztosítása? Mekkora a Mal Zrt.-nek az Allianz számára fizetett éves biztosítási díja összesen? Jelenlegi várakozásaik szerint mekkora kárkifizetést kell teljesítenie az Allianz-nak a Mal Zrt. kárai miatt? A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-nek (MAL) 2010-re...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés