Előfizetői tartalom

Hatalmas lehetőség rejlik az energiahatékonysági beruházásokban

Portfolio
"Az energetikai szolgáltatások területén azt a tendenciát látom érvényesülni, hogy a finanszírozás valamelyest háttérbe szorul, és a szakmai üzemeltetés hatékonyságának további növelése kerül előtérbe. Az számít, hogy ki mennyit tud megtakarítani, milyen garanciákat tud vállalni, és milyen költségszintet tud produkálni." A Portfolio.hu Fernezelyi Ferenccel, a Dalkia Energia Zrt. üzletfejlesztési igazgatójával beszélgetett az energiahatékonysági beruházások hátteréről, a megújuló erőforrások hasznosításának lehetőségeiről:

Portfolio.hu: A pénzügyi krízis nyilvánvalóan az "ESCO"-piacot sem kerülhette el, miközben az ebben az iparágban működő társaságok sok esetben kedvező finanszírozói konstrukcióikkal teremtettek piacot maguknak. Mennyiben alakult át ez a terület a válság hatására? Fernezelyi Ferenc: Az ESCO-t a Dalkia, illetve jogelődje, a Prometheus hozta be a magyar piacra, ez volt az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés