Előfizetői tartalom

"Nem a biztosítók okozták a válságot"

Portfolio
Európai szinten nincs egyetértés arról, terheljék-e a biztosítókat is különadóval. Bizonytalan továbbra is, hogy költségvetési célokra, vagy egy stabilitási alap felállítására használják-e fel az így befolyó bevételeket - derült ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) mai konferenciáján Michaela Koller, az Európai Biztosítók Szövetségének (CEA) vezérigazgatója szavaiból.

A számos bizonytalanság ellenére abban viszont mindenki biztos, hogy valamit tenni kell, és változtatni kell a jelenlegi gyakorlaton - hangsúlyozta Koller. A biztosítókat illető szabályozási javaslatok között ott találjuk a rendszer szinten jelentős biztosítókra kivetendő adót, a centralizált és a nem centralizált biztosítási garancia rendszereket - számolt be. A CEA álláspontja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés