Előfizetői tartalom

Kész az AIG államtalanítási terve

Portfolio
A Lehman Brothers csődje után egy nappal, több mint két évvel ezelőtt mentette meg az az AIG-t az amerikai állam, mely jelenleg is 80%-os tulajdonosa a biztosítótársaságnak. Az ügy most fontos mérföldkőhöz érkezett: a felek tegnap megegyeztek, hogy az állami elsőbbségi részvényeket eladható törzsrészvénnyé alakítják, és az eddig összesen 182,3 milliárd dolláros mentőcsomagban részesült biztosító két éven belül ismét tisztán magántulajdonba kerülhet.

Az amerikai pénzügyminisztérium 49,1 milliárd dollárt érő, 1,66 milliárd darab elsőbbségi részvényét törzsrészvénnyé alakítják, majd nyilvánosan áruba bocsátják - áll az AIG tegnapi közleményében. Az eladás 18-24 hónap alatt zajlódhat le - mondta a Bloombergnek egy magát megnevezni nem kívánó bennfentes. A folyamat pontos menetrendje nem nyilvános, ám tudni lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés