Előfizetői tartalom

Eljárás és "haladék" a Megújuló Cselekvési Terv körül

Portfolio
Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország Belgium, Észtország, Lengyelország, Lettország és Szlovákia ellen, amiért módosított határidőre sem küldték meg Brüsszelbe a megújuló energiára vonatkozó cselekvési tervüket. A folyamat ugyanakkor viszonylag elhúzódó, így akár két hónap haladékot is kaphatnak az elmaradó országok - tudósít a BruxInfo.

A hírt Marlene Holzner, az energiapolitikáért felelős biztos (Günther Oettinger) szóvivője jelentett be a Bizottsági szerdai sajtóértekezletén. Emlékeztetett rá, hogy az EU tagállamait immár jogszabály kötelezi a két évvel ezelőtti politikai vállalás teljesítésére, amely szerint 2020-re EU-szinten a megújuló energia részaránya el kell, hogy érje a 20 százalékot (közlekedésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés